lauantai 30. heinäkuuta 2016

Journalismi 1

Tässä kurssi josta oikeasti pidin ja jossa (loppujenlopuksi) pärjäsin. Alussa mentiin vähän epävarmana, että mitäköhän tästä oikein tulee. Ehkä jotain meni oikein, sillä Morossa julkaistiin kirjoittamani kolumni ja tarkoituksena oli julkaista koulumme lehdessä Murroksessa kirjoittamani reportaasi, mutta siinä olleet kuvat veivät liikaa tilaa, joten se piti jättää pois.

Kirjoitimme kurssilla monia erilaisia tekstejä, joista saimme arvosanan sekä palautteen. Kirjoitimme mm. kolumnin, reportaasin, kritiikin sekä henkilöjutun. Mieluisimmat kirjoittaa olivat kolumni ja reportaasi, sillä aihe ei ollut rajattu, vaan kirjoittamisessa oli kaikki vapaus tehdä juuri sellainen teksti kuin itse halusi. Tietenkin siis noudattaen tyylilajia.

Alla pieni pätkä reportaasistani:

Seuraavaksi istumme linja-autossa, joka on matkalla kohti Khao Lakia, missä hotellimme sijaitsee. Minulla on kuuma ja tunnen, kuinka hikipisarat muodostuvat otsallani. Kiroan. Olisi pitänyt laittaa vähemmän vaatetta. Onneksi vieressäni oleva ikkuna viilentää hikoilevaa otsaani mukavasti ja tuuletus, joka humisee yläpuolellani, viilentää muuta kehoani. 

Tuijotan ikkunasta ulos. Tuntuu että emme etene yhtään. Maisema on sama - oikealla puolella näkyy viidakko, vasemmalla on meri. Tiet mutkittelevat ja menevät sekä ylös että alas. 

Hotellimme on suuri, moderni ja hyvälaatuinen. Tunnen oloni tervetulleeksi jo heti ensi kättelyssä. Aulan katossa ja seinillä on maalauksia norsuista. Lattialla on norsupatsaita, sekä yksi suuri Buddha-patsas. Tylsistyksissäni rupean katselemaan ympärilleni. Kasveja, portaita, tuoleja, käytäviä, lisää kasveja, patsas, äiti, biljardipöytä, sohva, pöytä, jonka päällä on lisää patsaita ja kasveja.


Kurssin tavoitearvosana: 8
Lopullinen arvosana: 9

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti