keskiviikko 3. toukokuuta 2017

Median makupaloja

Luultavasti ehkä yksi haastavimmista kursseista! Alussa ajattelin kurssin olevan suhteellisen helppo; ensin piti käydä kuuntelemassa luentoja ja sitten kirjoittaa niistä 1500-2000 merkin merkintä. Itse luentoja oli helppo seurata, mutta niistä kirjoittaminen osoittautui yllättävän haastavaksi. Tekstejä kirjoittaessa joutui miettimään ihan toden teolla. Kurssin ohjeissa oli siis rajattuna valmiiksi erilaisia näkökulmia, joista sai/piti kirjoittaa. Eli ei siis voinut kirjoittaa ihan mitä vaan.

Luentoja oli yhteensä 6, jotka olivat kaikki mielenkiintoisia! Puhujat olivat kaikki eri media-aloilta. Heidän joukossaan oli mm. valokuvaaja, näyttelijä ja urheilutoimittaja. Meillä kävi puhumassa Tuukka Välimäki (videotuottaja), Juha Hiitelä (urheilutoimittaja, NHL-kirjeenvaihtaja), Ossi Ahola (valokuvaaja), Ville Rossi (näyttelijä) ja Anni Vuohensilta (ammattitubettaja). Viimeisen luentomme saimme Viestintälinjan 20v syntymäpäiväjuhlissa käydyssä paneelikeskustelussa muutaman viestintälinjan perustajan kanssa.


Ohessa pieni pätkä luentopäiväkirjastani valokuvaaja Ossi Aholan pitämästä luennosta:


Valokuvaaja Ossi Ahola esitteli itsensä ”kliseiseksi humanistiksi” luennollaan. Alunperin Raahen lukiosta valmistunut Ahola kertoi opiskelleensa lukuisia mediakursseja. Ahola korosti työnsä esittelyssään pienten yksityiskohtien, kuten valojen avulla rakennetun tilan tärkeyttä. Hän kertoi myös, että lehti- tai valokuvaaja -termejä ei juurikaan enää ole, vaan nykyään käytössä on termi ”kuvajournalisti”.

Olen itse ollut aina kiinnostunut valokuvaamisesta ja harkinnut sitä pitkään ammatiksi. Luennon jälkeen en ole kuitenkaan enää niin varma. Ahola kertoi videoiden olevan viemässä valokuvien paikkaa ja vaikutusta. Itse en ole niinkään kiinnostunut videoiden tuottamisesta, mikä vaikuttaa työtarjontaan. Valokuvien ottamisessa lehteen on lukuisia ”sääntöjä” ja vaatimuksia, joita pitää noudattaa. Sommittelun pitää olla aina kunnossa, perusteltu ja dynaaminen. Sitä ei saa myöskään tehdä liian vaikeasti, vaan yksinkertaisuuden täytyy korostua.



(Ps. Onhan se ihan hyvä näin 2kk odotuksen jälkeen tajuta, että tämähän kurssi on soveltava, eli siitä ei tule arvosanaa. Typeränä odottelin numeron tuloa, jotta voisin lisätä sen kirjoituksen loppuun, niin kuin muissakin julkaisuissa 😂 Hohhoijaa, oon loman tarpeessa...)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti